Kökschef: Lottie Ryttar
BEST WESTERN HOTELL LERDALSHÖJDEN
lerdalshojden.se
Laxmousse timbal med ört & citruscreme
Ca 4 portioner
Ingredienser:
250–300 gr inkokt Lax
1 dl vispad grädde
0,75 dl gräddfil
0,5 dl majonäs
3 tsk chilisås
2 droppar Tabasco
0,5 dl finhackad dill
1 krm paprikapulver
2,5 gelatinblad
salt & peppar efter smak
Sås
Gör så här:
Rör ihop 1 dl Creme fraiche, 0,5 dl majonäs, 1 msk dill, 1 msk persilja, 1 msk gräslök, citroncest och salt & peppar.
Blötlägg gelatinet en stund i vatten. Blanda alla ingredienser. Krama sen ur gelatinet och lös upp det i en kastrull, endast med lite ljummen värme. Bryt ned laxen i små bitar, rör om och fyll sedan en stor form eller flera små, låt stå kallt.