Sjövillans fiskgryta med räkor, saffran, dill och krutonger

2–3 portioner

Ingredienser:
1 paket saffran
1 nypa kajennpeppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 palsternacka
1 fänkål (använd bara halva om den är stor)
1 glas vitt vin
2 fiskfiléer av valfri vit fisk
3 dl skalade räkor
1/2 fiskbuljongtärning
1/2 hönsbuljongtärning
2 dl grädde
Smör
Pressad citron
Färsk dill
Salt
Krutonger
Maizenaredning

Gör så här:
Skär grönsakerna i lagom bitar.
Fräs grönsakerna i smör på svag värme utan att dom får färg, använd en rymlig kastrull med tjock botten.
Tillsätt saffran och kajennpeppar.
Slå på vin och grädde, lägg i buljongtärningarna.
Fyll upp med vatten och puttra på svag värme tills grönsakerna är lagom mjuka.
Red av med Maizena och smaka av med salt och pressad citron, eventuellt mer kajennpeppar.
Skär fisken i bitar och låt den sjuda med i grytan de sista minuterna tills den är precis genomkokt.
Rör ner räkor och hackad dill strax innan servering.
Garnera med krutonger, dillvippa samt citronklyfta.

Smaklig måltid!

Kockar: Ron Farmer och Mats Agnas

SJÖVILLAN RESTAURANG & BAR
visitsjovillan.se