Tartlette fylld med färskost som serveras med rökt viltkött och picklade kantareller

4 portioner

Ingredienser
Tartlette:
1 ägg
1 äggula
1 kryddmått salt
½ dl vatten
250 g vetemjöl
125 g rumstempererat smör

Fyllning:
2 dl färskost (gärna smulig)
1 dl grädde
2 st äggulor
8 st skivor rökt viltkött
2 dl picklade kantareller
Till garnering: gräslök och smörgåskrasse

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till Tartletten i en bunke. Låt vila i 30 minuter i kylen.
Kavla ut degen tunt och stannsa ut cirklar som är 2 cm större än formen.
Tryck ut degen i formen och låt stå kallt i 10 minuter.
Fyll formarna med mjöl och baka av dom på 180 grader i 10 minuter.
Ta ur mjölet och baka ytterligare 5 minuter.
Fyll formarna med färskostblandningen och baka av på 175 grader i 10 minuter eller tills de satt sig.
Fördela skivorna med det rökta viltköttet och toppa med picklade kantareller.
Strö över lite gräslök och smörgåskrasse.

Smaklig måltid!

Kockar: Linn Ollas och Magnus Ollas

BRUNTEGÅRDEN
HOTELL & RESTAURANG

bruntegarden.se