Ugnsbakad Torskrygg

4 portioner

Ingredienser:
800 g potatis King Edward
800 g torskrygg med skinn
100 g rökt sidfläsk
100 g babyspenat
1 knippe salladslök
300 g smör
8 st gröna sparrisar
1 knippe dill
1 färsk pepparrot
Salt
Peppar
Rapsolja

Gör så här:
1.
Börja med att sätta ugnen på 220 grader.
Skala potatisen och koka den sedan i lättsaltat vatten.
Plocka fina kvistar med dill och lägg det tillsvidare i en liten skål. Spara stjälkarna och lägg ner dem i potatisvattnet och låt koka med.

2. Lägg smöret i en kastrull på medelhög värme och börja skira.
Skär sidfläsket i små kuber och stek knaprigt, tag upp och lägg på papper för att bli av med överflödigt fett.
Strimla salladslöken diagonalt, ganska grovt.
Skölj babyspenaten i kallt vatten och torka sedan av med papper.
Riv pepparroten.

3. Skär torsken i 4 lika stora bitar och salta den lätt, stek den med skinnsidan neråt på hög värme i 1 minut. Lägg sedan torsken på en plåt och baka av den i ugnen med skinnsidan upp cirka 6–8 minuter eller tills den har en innertemperatur på cirka 56 grader.

4. Stek sparrisen med lite av det skirade smöret och rapsolja. Salta och peppra.
Hetta upp en sautöspanna tills den är riktigt varm, slå på lite rapsolja och lägg ner sidfläsket först, tillsätt sedan spenat, dill och salladslöken. Sauteras snabbt ca 10–20 sekunder, vänd om med en sked.

5. Pressa potatisen och lägg i skål.

Smaklig måltid!

Kock: Jack Carlsson

SJÖVILLAN RESTAURANG & BAR
visitsjovillan.se