BIG STREET – en populär stekare mitt i stan

Victor hård af Segerstad tycker det är otroligt kul att en så liten ort som Rättvik kan erbjuda ett så stort antal matställen. Foto: Johan Pellas

Mat- och interiörbilder. Foto: Big Street

Rättvik har sitt eget steakhouse, direkt på Storgatan. Namnet? Big Street förstås.  Den populära restaurangen, med sitt omtalade grillkoncept, lär bli en succé även denna sommar.
– Vi vill ha en folklig och glad stämning, säger Victor hård af Segerstad, till oss är alla gäster välkomna precis som de är.

Det är enkelt i teorin, inte alltid lika lätt att utföra i praktiken. Att driva restaurang handlar om att leverera, inte emellanåt,
utan jämnt, varje dag. Big Street är restaurangen som skapat sig ett gott rykte för flera saker. Givetvis står maten och menyn i centrum, men också servicen.

Så här har två långväga gäster uttryckt sig på sociala medier:
”Alltid lika god mat och alltid trevlig personal. Kanon. Säger alltid att det är värt 34 mil enkel resa att äta här.” Eller som den norska besökaren: ”Beste burgeren jeg noensinne har smakt”.

Victor försöker förklara den folkliga framgången, som finns där i spannet mellan aptitretare som fläskkarré, ribs och klassiska hamburgare.

– Jag tror att utbudet av mat är uppskattat för alla åldrar, totalt är det ett tiotal köttsorter på menyn, och alla får äta sig mätta, vi snålar inte på maten. Man kan säga att det är lite grillstuk med variation. Dessutom har vi 100 olika sorters öl. Och vi har alltid strävat att ha en så hög servicegrad som möjligt. I sommar kommer vi att ha öppet alla dagar i veckan från midsommar, vi kör så ända fram till i början av september.

Stort utbud gynnar alla
Victor är förstås glad över läget för Big Street, mitt i sommarvimlet av människor på Storgatan.

– Visst är det ett fantastiskt läge. Det bästa av allt är mixen av alla människor som besöker Rättvik, där alla de olika evenemangen förstås bidrar.

När hela Rättviks utbud av mat och restauranger kommer på tal, ja då pratar Victor om kollegor, inte om konkurrenter.

– Vi drar gäster till varandra, folk söker sig runt och gör sina val. Det viktiga är att besökarna tycker att det är kvalité och ett bra utbud. Det är otroligt kul att en så liten ort som Rättvik kan erbjuda ett så stort antal matställen, och av så skiftande karaktär. Vi på Big Street är en del av något större, och vi är alla beroende av varandra.

Text: Johan Pellas