Hallå där!

Mattias Ekholm, Vikarbykille, ishockeyproffs i Nashville Predators i NHL.

Mattias Ekholm i kamp med Vitrysslands Alexei Kalyuzhny under ishockey-VM 2014 i Minsk, Vitryssland.

Vem är Mattias Ekholm?
– Mattias Ekholm heter jag, 26 år gammal och spelar ishockey för Nashville Predators. Inne på min fjärde fulla säsong i NHL. Uppvuxen till största delen i Vikarbyn, spelade i yngre år i både Vikarby IK och IFK Ore.

Hur kom det sig att du började spela ishockey?
– Väldigt svårt att komma ihåg exakt varför men har alltid älskat sporten. Enda sen man började på uterinken i Vikarbyn har det som alltid varit ishockey som varit nummer 1. Kommer framförallt ihåg hur extremt roligt vi hade i ungdomsåren med vårat lag i Furudal, tror det har varit grunden till att man än idag tycker att det är något av det roligaste som finns.

Vilka svenska klubbar har du spelat för?
– Karriären började som sagt i Vikarbyn på uterinken, sen efter ett år eller två så slogs vi ihop med IFK Ore i Furudal. Jag spelade där tills jag började på hockeygymnasiet i Mora. Spenderade 4 säsonger med deras juniorlag och de sista två åren i A-laget. Efter det blev det flytt till Gävle och Brynäs IF. Det var lite av en pojkdröm eftersom det var mitt favoritlag sedan barnsben. Att sedan under andra året få vinna SM-guld är nog det största jag varit med om tills idag.

Nu spelar du för Nashville Predators i NHL, vad har laget för mål säsongen 2016/2017?
– Vi har ett väldigt talangfullt lag som tog oss hyfsat långt i slutspelet förra året så det givna målet är ju att gå längre än vi gjorde i fjol.

Har du några egna mål för den kommande säsongen?
– De mål jag har personligen är i första hand att laget ska vinna och gå så bra som möjligt för att sedan nå slutspel och utmana om Stanley Cup. Sen såklart har jag egna mål att utvecklas och fortsätta att bli bättre hela tiden men så länge laget går bra brukar det andra lösa sig.

När du inte spelar ishockey, vad gör du helst då?
– På den fritid jag har umgås jag väldigt gärna med familj, vänner och min flickvän Ida. På somrarna spelar jag gärna golf och åker ut och fiskar. Och som kanske någon har läst så händer det att det blir nån bilbingo eller korsordslösning mellan varven… Under säsong blir det tyvärr ganska lite fritid och den man får går allt oftast till att vila upp sig inför nästa match och hålla kontakten med alla hemma.

Vad tycker du är det bästa med Rättvik?
– Oj, det bästa med Rättvik skulle jag nog säga är själva lugnet som ändå finns där. Jag bor i en mycket större stad under stora delar av året och det finns nog inte mycket som slår att få komma hem på somrarna och bara känna lugnet. Sen är det faktiskt ett väldigt vackert samhälle med utsikten över Siljan. Naturligtvis har jag många vänner och bekanta som bor i Rättvik, vilket gör att det känns väldigt hemma för mig.

Vad vet vi inte om Mattias Ekholm?
– Jadu, den här frågan var svårare… Nu när bilbingo och korsord redan är sagt så får jag nog säga att jag är väldigt hemmakär och saknar och även längtar tills jag får uppleva en svensk höst och vinter igen. I Nashville är det jäkligt snålt med snön så det saknar jag också ibland!

Tack Mattias, vi önskar dig lycka till med säsongen i Nashville Predators och hoppas att ni vinner Stanley Cup-pokalen!
– Tack så mycket.