Zornsmycken
Konstnären Anders Zorn designade en guldring med två kvinnor som slingrade sig runt fingret. Med den som inspiration tillverkas idag Zornsmycken i olika modeller. Smyckena finns som ring, hänge, örhängen och armband i guld och silver med olika stenar. Zornsmyckena tillverkas av Dala Guldsmide.
Dala Guldsmide
dalaguldsmide.se

Rättviksringen
När guldsmeden Inge Gustafsson övertog den gamla guldsmedsbutiken i Rättvik 1972, efterfrågades en ring som i folkmun kallades för Rättviksringen. Ringen tillverkas i silver och guld och finns även i en  malare variant.
Dala Guldsmide
dalaguldsmide.se

Uno med Skogslek  
I uppdrag av Svensk Form Dalarna inför Skid-VM i Falun 2015, och tillhörande den kollaborativa kollektionen Dalarna Modern Collection, klär sig Mikaela Willers underbara kopp Uno sig i skogsskrud genom formgivaren Angelica Erikssons mönster Skogslek.
Mikaela Willers made in Sweden
mikaelawillers.se

Kullsbjörken
Den senaste av Nittsjö Keramiks serviser heter Kullsbjörken och är designad av Ingela Westergaard.
Nittsjö Keramik
nittsjokeramik.se

Adventsstake/Ullstake
Traditionellt smideshantverk från Nedre Gärdsjö. Design: Lars Eggemark. Ull är mycket svårantändligt förutom att det är mycket dekorativt. Gärdsjö Smedja är medlem i Handslaget.
Gärdsjö Smedja 
gardsjosmedja.se

Ljusstaken Lejonhjärta
Mikaela Willers keramik handdrejas, formdrejas, gjuts, trycks och manglas. Varje teknik är ett hantverk med olika egenskaper och resultat.
Mikaela Willers made in Sweden
mikaelawillers.se