Zornsmycken
Konstnären Anders Zorn designade en guldring med två kvinnor som slingrade sig runt fingret. Med den som inspiration tillverkas idag Zornsmycken i olika modeller. Smyckena finns som ring, hänge, örhängen och armband i guld och silver med olika stenar. Zornsmyckena tillverkas av Dala Guldsmide.
Dala Guldsmide
dalaguldsmide.se

Trearmad ljusstake
Traditionellt smideshantverk från Nedre Gärdsjö. Design: Lars Eggemark. Gärdsjö Smedja är medlem i Handslaget vid torget i centrala Rättvik.
Gärdsjö Smedja 
gardsjosmedja.se

Radonavskiljare
Radonett är Europas mest effektiva och sålda radonavskiljare. Utvecklingen påbörjades 1994 och tillverkningen sker allt sedan dess i Rättvik. Radonett radonavskiljare säljs i Norden. Uteslutande komponenter av högsta kvalitet används för att klara av de allra tuffaste miljöerna.
RADONETT
radonett.se

Tomte från Nittsjö Keramik
Luvnissar
Design: Thomas Hellström och Elaine Westh.
AB Nittsjö Keramikfabrik startade 1917 men har en historia så långt tillbaka i tiden som till 1843 då Nittsjö tegelbruk och vattenverk byggdes.
Nittsjö Keramik
nittsjokeramik.se

Sylt och Marmelad
Med smaksinnet som vägvisare och utsökta råvaror från Siljansbygden skapar Yvonne Björ sitt mathantverk i toppklass av frukt och bär. All tillverkning sker i Övre Gärdsjö i gårdens egna syltmakeri.
Björgårdens syltmakeri
bjorgarden.se

Olik
Väggfäste för ledstänger.
Dala Ledstång & Snickeri
dalaledstang.se