Rättviks kulturhus

– rättvikarnas vardagsrum med generösa öppettider alla dagar i veckan och med plats för avkoppling, information och upplevelser för både ortsbor och tillfälliga besökare.

Biblioteket

Surfa trådlöst på din egen dator eller låna en dator kostnadsfritt. Välj mellan 100-talet tidningar och tidskrifter. Kura med barnen i Hattstugan. Låna en DVD – 800 utvalda barn- och vuxenfilmer. I Dalarummet finns den lokala historien tillgänglig.

Naturmuseet

Naturmuseet berättar om vad en meteorit orsakade i Siljansbygden för 377 miljoner år sedan. Här kan du också bekanta dig med vargen.

Konsthallen

Här visas samtidskonst av nationella och internationella konstnärer. Slå dig ner och fundera på vilka tankar konsten väcker hos dig, eller bara njut!

Bildarkivet

Vår bildarkivsdator innehåller 40 000 sökbara foton från 1800-talet fram till våra dagar. Kanske just din by eller ditt hus finns med i databasen.

Kulturhuset bjuder också på ett digert programutbud i form av visningar, workshops, föreläsningar, teaterföreställningar och barnverksamhet, ofta i samarbete med föreningar och studieförbund.

Mörksuggan

I kulturhuset bor också Mörksuggan. Mörksuggesouvenirer kan köpas i Rättviks kulturhus.