Ceviche med räkor, friterad tuttul och ramslöksaioli
4 portioner
Ingredienser:
300 g skalade räkor
1 stor mango eller två mindre (tärnade)
1 mild röd chilifrukt (finstrimlad)
1 charlottenlök (finhackad)
3/4 kruka färsk koriander (hackad)
1 ½ lime (pressad)
Salt och peppar
Gör så här:
Häll av de handskalade räkorna.
Tärna mango i lagom stora tärningar, ca 2×2 cm. Finstrimla chilifrukten och hacka koriandern.
Blanda samman alla ingredienser i en bunke och pressa över lime.
Salta och smaka av.
Lägg plast över bunken och ställ i kylen fram till servering. (Cirka 30–40 minuter)
Friterad tuttul
Gör så här:
1 st tunnbröd friteras i het olja, 170 grader i ca 40 sekunder.
Låt rinna av på hushållspapper.
Strö över flingsalt.
Ramslöksaioli
Ingredienser:
3 äggulor
½ tsk senap
½ tsk vinäger eller citronsaft
5 dl olivolja
Salt
3 msk ramslökspuré
Gör så här:
Vispa först ihop äggulorna, ramslöken, senapen och vinägern. Tillsätt sedan oljan i en tunn stråle under ständig vispning.
Lägg upp Cevichen i portionsskålar och toppa med tuttul.
Smaklig måltid!
Kockar:
Fredrik Pettersson och Magnus Modala
HOTELL LERDALSHÖJDEN
lerdalshöjden.se