Grillad Fläskfilé med ugnsrostad potatis, timjansky, fetaost och soltorkad tomatkräm

2 portioner

320 gr Siljans Chark fläskfilé
6 normalstora potatisar
2 stycken gröna sparrisar
1 normalstor morot

Gör så här:
Skär fläskfilén i fyra bitar. Platta till varje bit antingen för hand eller med en köttklubba. Lägg bitarna i marinaden, låt ligga ett par timmar. Grilla sedan bitarna, se dock till att inte övergrilla.
Dela moroten i två halvor, dela ytterligare en gång så det blir fyra bitar. Stek med smör. Dela potatisen, rosta i ugnen med salt, peppar och lite olja eller smör tills den får en fin färg.

Marinad 
0,5 dl soya
1 halv tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
0,5 dl matolja
1 tsk dijonsenap

Fetaost och soltorkade tomatkrämen
2 msk soltorkade tomater
30 gr fetaost
3 msk crème fraiche
1 msk olivolja
Smaka av med salt och peppar.

Gör så här:
Mixa soltorkade tomater, fetaost och crème fraiche till en härlig creme, tillsätt olivolja i slutet och mixa ner den, smaka av med salt och peppar.

Timjansky
1 nypa färsk timjan
1 schalottenlök
0,5 dl rött vin
2 dl kött- eller kalvbuljong

Gör så här:
Låt timjan och lök svettas i en kastrull eller stekpanna under omrörning cirka 5 minuter. Slå över vinet och buljongen.
Låt koka lätt i ca 30 minuter, såsen ska inte stormkoka. Sila såsen. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp köttet snyggt i mitten av tallriken, häll på timjanskyn, lägg sedan på en stekt sparris och morot, toppa det hela med fetaost och soltorkade tomatkrämen.
Lägg sedan den ugnsrostade potatisen lite fint runt tallriken och toppa med en kvist färsk timjan.

Smaklig måltid!

Kockar: Ron Farmer och Mats Agnas

SJÖVILLAN RESTAURANG & BAR
visitsjovillan.se