Halstrad röding med mandelpotatispuré, skirat smör och kräftstjärtar

4 portioner

Mandelpotatispuré
Ingredienser:
300 g mandelpotatis
150 g smör
1 dl mjölk
Salt
Vitpeppar

Gör så här:
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Värm mjölken med hälften av smöret.
Pressa potatisen i en skål och häll över mjölk och smör.
Blanda allt. Tillsätt salt och vitpeppar.

Skirat smör
Ingredienser:
250 g smör

Gör så här:
Lägg smöret i en kastrull, låt smälta på låg värme utan att röra i det. När smöret är smält häll försiktigt av det klara smörfettet och låt bottensatsen vara kvar i kastrullen.

Rödingfilé
Ingredienser:
4 st rödingfiléer ca 600 g

Gör så här:
Stek rödingen med skinnsidan nedåt.
Salta och stek sedan i ca 3 minuter.
Vänd filéerna och salta.
Stek fisken i ca 3 minuter eller tills innertemperaturen når 42 grader.

Dags för upplägget
Lägg upp rödingfilén på en rund tallrik med skinnsidan upp.
Garnera med kräftstjärtar runt om och röd mangoldskott.
Nappera sedan med skirat smör samt en dillvippa.
Lägg mandelpotatispurén i en skål vid sidan om samt toppa med lite flingsalt.

Smaklig måltid!

Kock: Jack Carlsson

SJÖVILLAN RESTAURANG & BAR
visitsjovillan.se