Recept Hjortfilé på stuvad savojkål med rödvinssås, rostad vitlökscrème och potatiskaka

4 portioner

Ingredienser:
500 g hjortfilé
1 dl Crème Bonjour naturell
1 dl Crème fraiche
5 st vitlöksklyftor
2 msk köttfond
Ca 200 g savojkål
1–2 dl grädde
Hönsbuljong
4 dl rödvinssås
Salt och peppar

Gör så här:
Stuvad savojkål
Finstrimla savojkål (utan gröna blad) och blanchera i saltvatten 2–3 minuter.
Blocka ut och spola av med kallt vatten.
Koka ner grädde till en tredjedel.
Smaksätt med hönsbuljong och salt.
Lägg i savojkål, koka 2 minuter till en krämig konsistens.

Rostad vitlökscrème
1 dl Crème Bonjour.
1 dl Crème fraiche.
Köttfond.
5 st vitlöksklyftor.
Rosta vitlök i olja i en kastrull, slå sedan på crème bonjour och crème fraiche och tillsätt köttfond.
Koka upp under omröring och låt puttra nåra minuter. Mixa slätt och smaka av med salt och peppar. Kyl ner.

Hjortfilèn
Grilla eller stek hjortfilén hastigt så att den får en fin yta.
Efterstek den i ugn till en kärntemperatur på ca 52 grader.
Tag ut och låt den vila i ca 10 minuter.
Skär skivor och servera.
Serveras med potatiskaka eller potatisgratäng.

Smaklig måltid!

Kockar: Ron Farmer och Mats Agnas

SJÖVILLAN RESTAURANG & BAR
visitsjovillan.se