Krögarpanna med oxfilé, grönpepparsås och potatisgratäng gratinerad med ädelost
4 portioner
Ingredienser:
700 g Oxfilé
1 kg potatis
1 gul lök
5 dl grädde
1 msk grönpeppar
4 st sparris
20 st körsbärstomater
1 tärning oxbuljong
Salt och peppar
Vitlök
Gräddädelost
Gör så här:
Ställ in ugnen på 175°.
Skiva potatisen och löken. Lägg den i en ugnsform. Salta och peppra.
Häll på grädde och eventuellt vitlök efter smak. Sätt in formen i ugnen. Potatisen ska bli mjuk. Det tar ca 45 minuter.
Tärna oxfilén i grytbits storlek.
Rosta tomaterna i ugnen med lite flingsalt och timjan.
Stek sparrisen.
Bryn oxfilén i en panna.
Tag ur oxfilén ur pannan och håll den lite varm under tiden ni gör pepparsåsen.
Lägg grönpeppar i pannan tillsammans med lite finhackad lök och en liten smörklick. Fräs på men inte så löken får färg.
Häll på en skvätt conjak samt 3 dl vatten och en oxbuljongtärning.
Red av såsen med lite majsena.
Häll över såsen i en liten kastrull och smaka av. Tillsätt en 1/2 dl grädde.
Smaka av med lite salt om det behövs.
Tag en panna i lämplig storlek och lägg i oxfilén samt potatisgratängen.
Smula ädelosten över gratängen och gratinera så att osten smälter lite under grillelementet i ugnen.
Garnera med sparrisen och tomaterna.
Smaklig måltid!
Kockar: Ron Farmer och Mats Agnas
SJÖVILLAN RESTAURANG & BAR
visitsjovillan.se