Rödbetsgravad regnbåge med färsk getost och nässlor

6 portioner eller förrätt för 12 personer

Ingredienser:
En sida färsk regnbåge (cirka 1 kilo)
1 dl salt
1 dl socker
1 kilo rödbetor
250 g färsk getost
100 g smör
1 liter nässelskott

Gör så här:
Blanda sockret och saltet. Sprid ut halva blandningen i en form, lägg på regnbågen och täck över med resten.
Riv 3 stora rödbetor och täck regnbågen. Låt stå i kyl i 3 dygn.
Koka 6 rödbetor i cirka 45 minuter i saltat vatten, låt svalna i rumstemperatur, skala och skiva.
Bryn smöret i en stekpanna.
Lägg i nässlorna och stek tills de är krispiga men inte brända. Lägg nässlorna på ett absorberande papper och spara smöret.
Skiva regnbågen tunt.

Presentera rätten:
Varva rödbetor och regnbåge.
Toppa med en klick färsk getost.
Ringla över lite av det brynta smöret.
Strö över de krispiga nässlorna.
Garnera gärna med en vacker ätbar
blomma till exempel syvmorsviol.

Smaklig måltid!

Kock:
Jonathan Bjurenstedt

SOLGÅRDSKROGEN
solgardskrogen.se