Tuttul med stekt gårdsgris

4 portioner

Ingredienser
4 st tuttular
400 g gårdsgris
(Gärna detaljer som secreto eller pluma, går annars bra med karré)
2 msk senapskorn
2 st gula lökar
2 tsk socker
1 st äggula
1 dl rapsolja
½ dl ryps eller kallpressad rapsolja
Salt och peppar
Smörgåskrasse
1 dl vinäger
1 dl socker
1 dl vatten

Gör så här:
1. Skala gula löken och skiva den tunt. Lägg den i en kastrull med lite olja och 2 tsk socker. Låt löken stekas på väldigt låg temperatur ca 30 minuter tills den har blivit karamelliserad. Ställ den åt sidan.

2. Blanda 1 dl socker, 1 dl vinäger och 1 dl vatten i en kastrull och koka upp.

Lägg ner senapskornen i lagen och låt stå tills den kallnar.

3. Börja med att vispa upp äggulan till majonnäsen med lite salt och några droppar vinäger. Slå i 1 dl rapsolja försiktigt i en jämn stråle, fortsätt med den kallpressade raps- eller rybsoljan. Smaka av med salt och vinäger.

4. Salta och peppra gårdsgrisen. Stek på hög temperatur så man får en fin karamelliserad yta. Låt köttet vila 5 minuter innan servering. Stansa tuttulen rund och vänd den i en varm torr panna.

5. Lägg upp tuttulen på tallriken, fortsätt med löken och sedan skivor av köttet. Toppa med majonnäsen, picklade senapsfrön och slutligen smörgåskrasse.

Smaklig måltid!

Kockar:
Linn Ollas och Magnus Ollas

BRUNTEGÅRDEN
HOTELL & RESTAURANG

bruntegarden.se