Wokad kyckling
2 portioner
Ingredienser
450 gram kyckling (skuren i små bitar)
1 st vitlöksklyfta (finhackad)
½ gul lök (skivas tunt)
2 msk vegetabilisk olja
2 tsk vit sojasås
2 tsk vit oystersås
1 kopp hackad salladslök
1–2 chili (krossas och grovhackas)
Du kan även lägga till andra grönsaker, så som morötter, ärtskidor, minimajs, med mera.
Gör så här:
1. Värm olja i en kastrull. Tillsätt först vitlök, stek i 5–10 sekunder. Tillsätt sedan lök och stek ytterligare några minuter. Tillsätt kyckling och stek så att kycklingen blir genomstekt.
2. Tillsätt chili och vit sojasås i pannan och rör om ytterligare 15–20 sekunder.
3. Smaksätt med dystersås. Lägg salladslöken i stekpannan, stäng av värmen och rör om.
4. Dekorera med chili strimlor. Serveras direkt med kokt ris samt omelett eller stekt ägg.
Smaklig måltid!
Kock:
Nuch Melcher
SHANG THAI