Wokad kyckling

2 portioner

Ingredienser
450 gram kyckling (skuren i små bitar)
1 st vitlöksklyfta (finhackad)
½ gul lök (skivas tunt)
2 msk vegetabilisk olja
2 tsk vit sojasås
2 tsk vit oystersås
1 kopp hackad salladslök
1–2 chili (krossas och grovhackas)

Du kan även lägga till andra grönsaker, så som morötter, ärtskidor, minimajs, med mera.

Gör så här:
1. Värm olja i en kastrull. Tillsätt först vitlök, stek i 5–10 sekunder. Tillsätt sedan lök och stek ytterligare några minuter. Tillsätt kyckling och stek så att kycklingen blir genomstekt.

2. Tillsätt chili och vit sojasås i pannan och rör om ytterligare 15–20 sekunder.

3. Smaksätt med dystersås. Lägg salladslöken i stekpannan, stäng av värmen och rör om.

4. Dekorera med chili strimlor. Serveras direkt med kokt ris samt omelett eller stekt ägg.

Smaklig måltid!

Kock:
Nuch Melcher

SHANG THAI