Upplev vinter i Rättvik

När vinterkylan kommit och isen lagt sig på Siljan kan man roa sig och njuta av Rättviks natur, kultur och aktiviteter i vinterskrud. Redan i januari arrangeras ”Winter Weekend” en blandning av snö, is och hästkrafter i olika former.

På programmet står många fartfyllda aktiviteter, bland annat Classic Winter Day med isracing följt av Siljan Snowshoe Race. I år står också Siljan Snowshoe Race och Rättvik värd för Siljan Special Games, en särskild tävling för ungdomar/tävlande med särskilda behov.

Under ”Winter Weekend” som arrangeras 30–31 januari, kan du också ta del av Skoterklubbens kända koncept ”åkdon & termos”, slädturer och Winter Triathlon, en tävling som består av snöskor, skridskor och skidor.

Vintern i Rättvik förknippas också med välskötta skidspår i vacker natur, skidbacken i centrala Rättvik, långfärdsskridskor på någon av sjöarna och häftiga bandymatcher i Rättvik Arena. Här kan du också uppleva mysiga stunder framför brasan med god mat och dryck. Det finns helt enkelt något för alla!