Classic Car Week har världsrekordet i flest antal besökare på en Drive-In bio. År 2005 kom 2 796 besökare för att se ”Grabben i graven bredvid”. Lite roligt att Drive-In bions hemland USA inte har en chans här i jämförelse med lilla Rättvik i Dalarna. Bion kom tillbaka som ett inslag under Classic Car Week 2015 och man hoppas kunna ha den som ett årligen återkommande inslag även i fortsättningen.

Långbryggan är 628 meter lång och byggdes år 1895 som angöringsplats för ångaren ”S/S Rättvik”, som gick i trafik på Siljan 1895 till 1950-talet. Poeten Bo Bergman beskriver den som”nästan lika lång som evigheten”. Långbryggan nyinvigdes på nationaldagen den 6 juni 1992 efter en storrenovering. Allmänhet och företag erbjöds köpa bryggplankor (2.938 stycken) med sitt namn ingraverat, för att finansiera en del av renoveringen. Idag är Långbryggan ett mycket populärt utflyktsmål och en plats där många par väljer att gifta sig.

Söder om kyrkan restes Wasastenen år 1893 till minne av Gustaf Wasas första tal till dalkarlarna på kyrkvallen år 1520. Stenen är ristad med tre sköldar som ramas in av röda drakslingor. I den översta skölden syns de två dalapilarna i guld.